Vanliga frågor & svar

Om ni har möjlighet så försök att reservera en parkeringsplats så nära ert boende som möjligt, ta hjälp av er bil alternativt koner eller andra föremål för att hålla en plats åt vår lastbil (minst 8 meter).
Vi parkerar alltid lagligt men skulle ni önska att vi parkerar på andra platser för att komma närmre ert boende så är det på ert ansvar, om vi då får en parkeringsbot betalas denna av kund. Denna eventuella parkeringsbot tjänas oftast in eftersom vi då har en mycket kortare sträcka att gå.

Vi har utbildade packmästare som hjälper er med all typ av packning stort som smått.
När ni bokar packhjälp så ingår packmaterial så som mackulaturpapper, sträckfilm, bubbelplast samt etiketter/märklappar. Flyttkartonger ingår också men dessa lånar vi ut, när ni har packat upp ert bohag så hämtar vi flyttkartongerna.
Ni bokar packhjälp samtidigt som ni bokar flytthjälp, vanligtvis packar vi ert bohag en till två dagar innan flytten utförs. Flytten kommer att gå både snabbare och vara väl skyddad tack vare våra packmästare.

Ja vi flyttar i hela Sverige och vi kan även hjälpa er om ni ska flytta utomlands.
Kontakta oss för en offert.

Det löser vi, tänk bara på att sortera upp allt innan vi anländer för att spara tid.
Har ni inte möjlighet att själva sortera så kan vi dessutom hjälpa er med det, men som sagt sparar ni mycket tid på att själva se till att allt är sorterat och klart. Eftersom vi är ett företag så kostar det 350kr inkl moms varje gång vi besöker återvinningstationen.

Vi följer Bohag 2010 samt Kontor 2003.
Vi är fullförsäkrade med transportöransvarsförsäkring, företagsförsäkring samt budbilsförsäkring.
Läs mer i våra villkor »

Information om personuppgiftsbehandling
–  PIPERS AB

PIPERS AB behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag. När du får dina personuppgifter registrerade eller på annat sätt behandlade har du rätt till viss information som vi nu tillhandahåller dig.

PIPERS AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan alltid komma i kontakt med PIPERS AB genom att kontakta oss på info@pipers.se. Att boka flytthjälp med PIPERS AB är frivilligt och det är även lämnandet av dina personuppgifter men PIPERS AB behöver vissa personuppgifter om dig för att kunna hantera RUT-avdrag hos skatteverket åt dig.

Som kund kommer dina personuppgifter att sparas och behandlas för vissa särskilda ändamål. De personuppgifter som vi behandlar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress samt telefonnummer. Den personuppgiftsbehandling som utförs i samband med din bokning hos PIPERS AB är laglig för att den är nödvändig för fullgörandet av bokningen och för att PIPERS AB har ett berättigat intresse av att kunna behandla personuppgifterna för nedan angivna ändamål.

Behandling om personuppgifter som är att anse som känslig, exempelvis sådan personuppgiftsbehandling som gäller personnummer, utförs bara efter nödvändighet och med stöd i lag.

Ändamålen för att behandla dina personuppgifter är att upprätthålla en god registervård, att kunna uppvisa arbetsorder om skatteverket efterfrågar. (Svensk bokföringslag) Vi kan också komma att behandla dina personuppgifter för statistiska ändamål. Dina personuppgifter kommer med nödvändighet att behandlas i [PIPERS AB] IT-system. Vid all hantering av dina personuppgifter iakttar vi säkerhet och sekretess.

Lagringstiden

PIPERS bevarar inte personuppgifter längre än nödvändigt. När personuppgifterna inte längre behövs för sitt ändamål raderas de. Detta gäller till exempel när ett avtalsförhållande har upphört och samtliga mellanhavanden slutreglerats. Uppgifter kan dock i vissa speciella fall behöva sparas även därefter, till exempel för statistik, vid reklamationer eller bokföringsändamål.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till viss information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, överflödig behandling begränsad, ogrundad behandling raderad

och begära att få personuppgifter flyttade från vårt system till en annan aktör, s.k. dataportabilitet.

En begäran om något av det nämnda kan skickas till info@pipers.se. Du har också rätt att vända dig till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten med eventuella klagomål om du är missnöjd med personuppgiftsbehandlingen, men vi hoppas såklart att du i första hand vänder dig till oss för frågor och begäranden kring vår personuppgiftsbehandling.

Genom att godkänna dessa villkor bekräftar du att du mottagit denna information om PIPERS AB personuppgiftsbehandling.

Packtips inför flytt

Strukturera din flytt
Gör en lista på de förberedelser som ska göras och respektive deadline. Det kan vara sådant som boka flyttfirma, planera flyttstädning, ordna med packmaterial samt ta en vända till tippen. Är det höst eller vinter är det en bra idé att ha lampor på plats eller nära till hands.

Använd ordentliga flyttkartonger
Tyvärr har det blivit vanligt att sälja billiga s.k. flyttkartonger på stormarknader och andra ospecialiserade säljställen. De här kartongerna har bara ett lager wellpapp ,vilket gör kartongerna ostabila och de går väldigt lätt sönder tyvärr. Vi rekommenderar att ni inte använder dessa. Med lådor som kollapsar riskerar dina saker att gå sönder och dessutom blir vårt arbete krångligt och din flytt tar därmed längre tid. Så vårt tips är att du hyr eller köper riktiga flyttkartonger av oss.

Märk upp dina kartonger
Skriv på kartongens gavlar till vilket rum den ska på nya adressen så blir det enkelt för oss att få allt på plats. För att underlätta för dig själv numrera kartongerna och för en mer detaljerad lista över innehållet. Bra också att packa en ”alla mina viktigaste saker”- kartong, då kan vi se till att den tas sist och därmed är först på plats och ställs åt sidan. Viktiga saker kan vara sådant som mediciner, bankdosan, passet, dagboken eller mobilladdaren.

Rensa och släng
Eller ännu hellre – använd Blocket.se, bortskänkes-grupper eller Myrorna för att göra dig av med det sista av det du inte behöver. Och glöm inte vinden/källaren!

Punktlista inför flytt

Med en bra packning blir vårt arbete enklare, er flytt billigare och ert bohag skyddat på bästa sätt.
Alla gillar en punktlista, här kommer våra tips:

 • Packa allt som går i kartonger.
 • Vid packning av böcker, fyll endast kartongen till hälften, resterande fyller ni med lätta material.
 • Använd ordentliga flyttkartonger som går att stapla på varandra utan att sidorna viker sig. Det ska vara 5 lager wellpapp och inte 3.
 • Packa inte onödigt tungt – du ska själv kunna lyfta kartongerna.
 • Tumregel, 1 kartong per kvadratmeter.
 • Töm skåp, byråer och andra förvaringsmöbler. Ta ur hyllplan och tejpa ihop hyllplanen med varandra. Ta ur lådor om möbeln är tung, annars går det bra att tejpa fast dem så de inte åker ut när möbeln flyttas.
 • Tejpa ihop gardinstänger och andra liknande föremål med varandra, eller använda ännu hellre plastfilm så att det inte blir tejprester kvar.
 • Rulla ihop mattor, madrasser och liknande och tejpa eller knyt ihop dem.
 • Packa kläder som måste hänga i speciella kartonger för detta ändamål.
 • Montera ner möbler som monterats i lägenheten och är för stora för att få ut när de är ihopsatta.
 • Passa på att sortera och slänga innan flytten och glöm inte att också packa eventuella förråd.
 • Skydda speciellt känsliga golv med mjölkpapp eller annan golvpapp.

Praktiska saker att tänka på i samband med din flytt:

 • Sortera kläder, böcker och annat som kan slängas eller doneras.
 • Reservera p-plats (minst 10m) så nära er bostad som möjligt.
 • Boka flyttstädning i tid om du ska ha hjälp med detta. Tänk på att vi ska hinna ut med (merparten av) ditt bohag innan städarna sätter igång.
 • Kontrollera källare och vind. Sortera och kasta det som inte ska med i flytten.
 • Kolla så allt är klart för inflyttning, framför allt om du flyttar till nyproduktion eller om det handlar om ett lägenhetsbyte.
 • Samla in nycklar till lägenheten, vinden och övriga utrymmen. Se till att du har nyckel till den nya bostaden. Ordna med lås till de nya förråden.
 • Ska bohaget till magasinering måste du se till att du har ett bokat förråd med koder och nycklar eller att anläggningen är bemannad när vi kommer dit.
 • Tänk på öppettider om vi ska förbi tippen.

Om du planerar att lämna saker på auktionshus eller till Myrorna måste du ha en plan B för det som de eventuellt inte tar emot.

Hittar du inte det du söker?

Tveka inte att höra av dig så berättar vi mer!